ثبت رضایتمندی
ثبت دیدگاه
تغذیه

کافئین؛ مفید یا مضر؟

وفا کرم‌زادگان ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰ ۱۸ دقیقه مطالعه
فهرست عناوین:

 بیشتر مردم جهان برای افزایش سطح هوشیاری و کاهش خستگی خود روزانه به سراغ کافئین می‌روند.

در واقع، این ماده محرک طبیعی یکی از متدول‌ترین عناصر موجود در رژیم غذایی افراد سراسر جهان است.

اغلب در مورد اثرات منفی کافئین نظیر ایجاد اختلال در خواب و اضطراب صحبت می‌شود.

با این حال، مطالعات نشان‌دهنده فواید بسیار این ماده بر روی سلامت هستند.

در ادامه با ما در مجله ورزشی علم بدن همراه شوید تا بیشتر با کافئین، فواید و مضرات آن آشنا شوید.

 

کافئین چیست؟

کافئین، یک محرک طبیعی بوده که غالبا در چای، قهوه و گیاه کاکائو یافت می‌شود.

این ماده از طریق تحریک مغز و سیستم عصبی مرکزی به افزایش هوشیاری و جلوگیری از بروز خستگی کمک می‌کند.

طبق بررسی مورخین، سابقه دم کردن چای به سال ۲۷۳۸ پیش از میلاد باز می‌گردد. [۱]

بعد از گذشت سال‌های بسیار، قهوه برای اولین بار توسط یک چوپان کشف شد. او متوجه تاثیر قهوه در افزایش انرژی بز‌های خود شده بود.

نوشیدنی‌های غیرالکلی حاوی کافئین در اواخر سده ۱۸۰۰ میلادی روانه بازار شده و راه را برای ورود نوشیدنی‌های انرژی‌زا به جهان باز کردند.

اکنون، ۸۰ درصد جمعیت جهان از نوشیدنی‌های کافئین‌دار در طول روز استفاده می‌کنند. این آمار در بزرگسالان ساکن امریکای شمالی به ۹۰ درصد نیز می‌رسد.

چکیده مطالب

کافئین یک محرک طبیعی بوده که در سراسر جهان مصرف می‌شود. اغلب افراد این ماده را از طریق نوشیدن قهوه، چای، نوشیدنی‌های غیرالکلی، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و شکلات به‌دست می‌آورند.

 

نحوه کار کافئین چگونه است؟

کافئین پس از مصرف، سریعا از طریق روده جذب شده و وارد جریان خون می‌شود.

سپس وارد کبد شده به به موادی تجزیه می‌شود که می‌توانند بر نحوه فعالیت اعضای بدن تاثیر بگذارند.

با توجه به این موضوع، بیشترین تاثیر کافئین بر روی مغز است.

کافئین باعث مسدود‌سازی اثر "آدنوزین" بر روی مغز می‌شود. آدنوزین یک انتقال‌دهنده عصبی است که باعث آرامش مغز و ایجاد احساس خستگی می‌شود. [۲]

در حالت عادی، سطوح آدنوزین در طول روز افزایش پیدا کرده که باعث افزایش احساس خستگی و میل به خوابیدن می‌شود.

در مغز، کافئین بدون فعالسازی گیرنده‌های آدنوزین، به آنها متصل شده و جلوی اثر آدنوزین را می‌گیرد. به همین دلیل شما احساس کاهش خستگی و افزایش هوشیاری خواهید داشت. [۳]

همچنین، ممکن است کافئین باعث افزایش سطوح آدرنالین خون و فعالیت انتقال‌دهنده‌های عصبی مغز نظیر "دوپامین" و "نوراپی‌نفرین" شود. [۳]

این موارد باعث تحریک مغز شده و در بهبود وضعیت انگیختگی، هوشیاری و تمرکز نقش دارند. به همین دلیل، از کافئین اغلب به عنوان یک داروی فعال‌کننده روان (psychoactive drug) یاد می‌شود.

کافئین اثرات خود را سریعا بر روی بدن می‌گذارد.

به عنوان مثال، کافئین موجود در یک فنجان قهوه تنها در مدت ۲۰ دقیقه به جریان خون رسیده و نهایتا بعد از گذشت ۱ ساعت از زمان مصرف به بیشترین اثرگذاری خود می‌رسد. [۱]

چکیده مطالب

اثر اصلی کافئین بر روی مغز است. این ماده با مسدودسازی اثر "آدنوزین" که یک انتقال‌دهنده عصبی است، باعث تحریک مغز می‌شود.

 

غذا‌ها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین

کافئین به صورت طبیعی در دانه‌، مغز و برگ‌های برخی از گیاهان وجود دارد.

از این منابع طبیعی برای تولید غذا‌ و نوشیدنی‌های حاوی کافئین استفاده می‌شود.

در لیست زیر، مقدار کافئین موجود در ۲۴۰ میلی‌لیتر از برخی نوشیدنی‌های شناخته‌شده را مشاهده می‌کنید‌: [۱، ۴]

  • اسپرسو: ۲۴۰-۷۲۰ میلی‌گرم.
  • قهوه: ۱۰۲-۲۰۰ میلی‌گرم.
  • چای یرباماته: ۶۵-۱۳۰ میلی‌گرم.
  • نوشیدنی‌های انرژی‌زا: ۵۰-۱۶۰ میلی‌گرم.
  • چای دمی: ۴۰-۱۲۰ میلی‌گرم.
  • نوشیدنی‌های غیر‌الکلی: ۲۰-۴۰ میلی‌گرم.
  • قهوه بدون کافئین: ۳-۱۲ میلی‌گرم.
  • نوشیدنی کاکائو: ۲-۷ میلی‌گرم.
  • شیر شکلات: ۲-۷ میلی‌گرم.

همچنین، برخی از غذا‌ها هم حاوی کافئین هستند. برای مثال، ۱ اونس (۲۸ گرم) شیر شکلات ۱-۱۵ میلی‌گرم و ۲۸ گرم از شکلات تلخ ۵-۳۵ میلی‌گرم کافئین دارند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید برخی از دارو‌های سرما‌خوردگی، آلرژی، مسکن و مکمل‌های کاهش وزن نیز حاوی کافئین هستند.

چکیده مطالب

کافئین اغلب در قهوه، چای، نوشیدنی‌های غیرالکلی، شکلات و نوشابه‌های انرژی‌زا یافت می‌شود.

 

کافئین باعث بهبود خلق‌وخو و فعالیت مغز می‌شود

کافئین توانایی مسدود‌سازی آدنوزین را در مغز دارد.

در نتیجه، میزان "مولکول‌های سیگنالینگ" دیگر مانند دوپامین و نوراپی‌نفرین افزایش پیدا می‌کنند. [۵، ۶]

این تغییر در پیام‌رسانی مغز باعث بهبود خلق‌و‌خو و فعالیت مغز می‌شود.

در یک بازبینی مشخص شد که پس از مصرف ۳۷.۵-۴۵۰ میلی‌گرم کافئین توسط شرکت‌کنندگان، سطح هوشیاری، حافظه کوتاه‌مدت و زمان عکس‌العمل آنها بهبود می‌یابد. [۱]

به علاوه، در یک مطالعه اخیر، ارتباط بین نوشیدن ۲ الی ۳ فنجان قهوه حاوی کافئین در روز و کاهش خطر خودکشی تا ۴۵ درصد گزارش شد. [۷]

مطالعه‌ای دیگر، ۱۳ درصد کاهش احتمال وقوع افسردگی در افرادی که کافئین مصرف می‌کنند را نشان داد. [۸]

مصرف کافئین بیشتر، نتیجه‌ بهتری را در بهبود خلق‌و‌خو به‌دنبال ندارد. در واقع، یک مطالعه نشان داد که مصرف دومین فنجان قهوه در صورتی که با فاصله زمانی کمتر از ۸ ساعت مصرف شود فایده‌ای نخواهد داشت. [۹]

همچنین، نوشیدن ۳ الی ۵ فنجان قهوه در روز می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون تا ۲۸-۶۰ درصد شود. [۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳]

چکیده مطالب

کافئین می‌تواند باعث بهبود خلق‌و‌خو، کاهش احتمال بروز افسردگی، تحریک فعالیت مغز و محافظت از آن در برابر بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون شود.

 

کافئین می‌تواند باعث افزایش نرخ متابولیسم و تسریع کاهش وزن شود

به دلیل توانایی در تحریک سیستم عصبی مرکزی، کافئین می‌تواند باعث افزایش متابولیسم تا ۱۱ درصد و چربی‌سوزی تا ۱۳ درصد شود. [۱۴، ۱۵، ۱۶]

مصرف ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین در طول روز باعث سوزاندن ۷۹ کالری اضافه در طول روز می‌شود. [۱۷]

شاید این مقدار کوچک به نظر برسد اما با کالری‌های اضافه‌ای که باعث افزایش وزن متوسط ۱ کیلوگرم در مردم امریکا در طی یک سال می‌شود، برابر است. [۱۸]

با این حال، در یک مطالعه ۱۲ ساله روی تاثیر کافئین در کاهش وزن مشخص شد افرادی که بیشترین مقدار قهوه را مصرف می‌کردند، در پایان مطالعه به طور متوسط فقط ۰,۴-۰,۵ کیلوگرم لاغرتر شده بودند. [۱۹]

چکیده مطالب

کافئین می‌تواند باعث افزایش متابولیسم و بهبود چربی‌سوزی شود، اما در طولانی‌مدت این اثرات کوچک هستند.

 

کافئین می‌تواند باعث بهبود کارایی بدن در حین تمرین شود

کافئین ممکن است باعث استفاده بدن از چربی به عنوان سوخت در زمان تمرین شود.

این اثر کافئین بسیار مفید است، زیرا می‌تواند باعث شود تا ذخایر گلوکز موجود در عضلات دیرتر خالی شده و مدت زمان رسیدن آن‌ها به ناتوانی را کاهش دهد. [۲۰، ۲۱]

همچنین ممکن است کافئین باعث بهبود انقباضات عضلانی و افزایش مقاومت آنها به خستگی شود‌. [۱]

محققین مشاهده کردند که مصرف ۵ میلی‌گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن و یک ساعت پیش از شروع تمرین، باعث افزایش استقامت تا ۵ درصد می‌شود. [۲۲]

جالب است بدانید که بر اساس مطالعات اخیر، مصرف تنها ۳ میلی‌گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن هم ممکن است برای دستیابی به نتایج مورد انتظار کافی باشد. [۲۳]

علاوه بر این، مطالعات نشان دهنده نتیجه مشابه در ورزش‌های تیمی، تمرینات پرشدت و تمرینات مقاومتی هستند. [۲۳، ۲۴]

و در آخر، کافئین می‌تواند باعث کاهش "فشار درک شده (perceived exertion)" در طول تمرین تا ۵,۶ درصد و کاهش میزان سختی تمرین شود. [۲۵]

چکیده مطالب

مصرف مقادیر کمی از کافئین یک ساعت قبل از تمرین می‌تواند باعث بهبود کارایی بدن شود. 

 

کافئین و محافظت در برابر بیماری‌های قلبی و دیابت نوع دوم

بر خلاف چیزی که احتمالا تا کنون شنیده‌اید، کافئین باعث افزایش خطر بیماری‌های قلبی نمی‌شود. [۲۶، ۲۷، ۲۸]

در واقع،‌ شواهد اخیر نشان می‌دهند مردان و زنانی که ۱ الی ۴ فنجان قهوه در طول روز می‌نوشند، ۱۶-۱۸ درصد کمتر از سایر افراد در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند. [۲۹]

مطالعات دیگر، نشان‌دهنده ارتباط بین نوشیدن ۲-۴ فنجان قهوه یا چای سبز در روز و کاهش خطر سکته تا ۱۴-۲۰ درصد هستند. [۳۰، ۳۱]

نکته‌ای که باید به یاد داشته باشید این است که کافئین ممکن است باعث افزایشی جزئی در فشار خون در برخی افراد شود. با این حال، این مقدار عموما کم (۳-۴ میلی‌متر جیوه) بوده و در افرادی که به صورت مداوم قهوه می‌نوشند بعد از گذشت مدتی از بین می‌رود. [۳۲، ۳۳، ۳۴، ۳۵]

همچنین کافئین ممکن است بتواند از بدن در برابر دیابت محافظت کند. در یک بازبینی اخیر مشاهده شد افرادی که بیشترین مقدار قهوه را به نسبت سایرین مصرف می‌کردند، تا ۲۹٪ کمتر در معرض دیابت نوع دوم قرار داشتند. به طور مشابه، افرادی که بیشترین مقدار کافئین را مصرف می‌کردند تا ۳۰ درصد کمتر در معرض خطر قرار داشتند. [۳۶]

در بازبینی فوق، محققین دریافتند که به ازای مصرف هر ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین، ۱۲-۱۴ درصد احتمال وقوع دیابت نوع دوم کاهش می‌یابد. [۳۶]

جالب است بدانید که مصرف قهوه بدون کافئین هم می‌تواند تا ۲۱ درصد خطر احتمال وقوع دیابت را کاهش دهد. با توجه به این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که ترکیبات دیگری هم در قهوه وجود دارد که می‌توانند از بدن در مقابل دیابت نوع دوم محافظت کند. [۳۶]

چکیده مطالب

نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند قهوه و چای ممکن است بتوانند احتمال وقوع بیماری‌های قلبی و دیابت نوع دوم را کاهش دهند. البته این مسئله ممکن است به خود شخص بستگی داشته باشد.

 

فواید دیگر

مصرف کافئین با فواید دیگری نیز همراه است:

  • از کبد محافظت می‌کند: قهوه ممکن است باعث کاهش خطر بروز آسیب به کبد (سیروز) تا ۸۴ درصد شود. می‌تواند باعث کاهش سرعت پیشرفت بیماری، بهبود واکنش به درمان و کاهش خطر مرگ زود‌‌هنگام شود. [۳۷، ۳۸]

  • طول عمر را افزایش می‌دهد: نوشیدن قهوه ممکن است تا ۳۰ درصد باعث کاهش مرگ زود‌هنگام مخصوصا در زنان و افراد مبتلا به دیابت شود. [۳۹، ۴۰]

  • خطر سرطان را کاهش می‌دهد: نوشیدن ۲-۴ فنجان قهوه در روز ممکن است تا ۶۴ درصد باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد و تا ۳۸ درصد باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ شود. [۳۸، ۴۱، ۴۲، ۴۳، ۴۴]
  • از پوست محافظت می‌کند: مصرف ۴ فنجان قهوه یا بیشتر در طول روز می‌تواند باعث کاهش ابتلا به سرطان پوست تا ۲۰ درصد شود. [۴۵، ۴۶]

  • خطر بیماری MS را کاهش می‌دهد: افرادی که قهوه می‌نوشند ممکن است تا ۳۰ درصد کمتر در معرض خطر بیماری MS قرار گیرند. با این حال، تمام مطالعات این مورد را تایید نمی‌کنند. []

  • از بیماری نقرس جلوگیری می‌کند: مصرف مداوم ۴ فنجان قهوه در طول روز می‌تواند باعث کاهش خطر ایجاد نقرس در مردان تا ۴۰ درصد و در زنان تا ۵۷ درصد شود. [۴۷، ۴۸]

  • به سلامت روده کمک می‌کند: مصرف ۳ فنجان قهوه در روز و به تنها به مدت سه هفته می‌تواند باعث افزایش مقدار و فعالیت باکتری‌های مفید روده شود. [۴۹]

به یاد داشته باشید که قهوه حاوی مواد دیگری است که در بهبود سلامت بدن نقش دارند. برخی از فواید نوشته شده در لیست فوق به دلیل وجود موادی به جز کافئین هستند.

چکیده مطالب

نوشیدن قهوه می‌تواند باعث حفظ سلامت کبد، پوست و سیستم گوارش شود. افزایش طول عمر و پیشگیری از برخی بیماری‌ها، از فواید نوشیدن قهوه است.

 

ایمنی و عوارض جانبی

مصرف کافئین عموما ایمن تلقی می‌شود.

با این حال، دانستن این موضوع مهم است که کافئین اعتیاد‌آور بوده و ژن‌های برخی افراد باعث حساسیت بیشتر این افراد در برابر این ماده می‌شوند. [۱، ۵۰]

از برخی اثرات جانبی مصرف بیش‌از‌حد کافئین می‌توان به اضطراب، بی‌قراری، رعشه، ضربان قلب نامنظم و اختلال در خواب اشاره کرد. [۵۱]

کافئين بیش‌از‌حد می‌تواند باعث افزایش سردرد، میگرن و فشار خون بالا در برخی افراد شود. [۵۲، ۵۳]

به علاوه، کافئين به راحتی از جفت عبور کرده و احتمال سقط جنین و وزن کم جنین در هنگام تولد را افزایش می‌دهد. زنان باردار باید میزان مصرف کافئين را محدود کنند. [۵۲، ۵۴، ۵۵]

در آخر، کافئين می‌تواند با برخی دارو‌ها تداخل داشته باشد.

افرادی که از دارو‌های شل‌کننده عضلات یا ضد‌افسردگی استفاده می‌کنند باید از مصرف کافئين پرهیز نمایند، زیرا این دارو‌ها باعث افزایش اثرات کافئين بر بدن می‌شوند. [۵۶]

چکیده مطالب

کافئین می‌تواند اثرات جانبی منفی بر روی افراد داشته باشد، از جمله: اضطراب، بی‌قراری و اختلال در خواب.

 

مقدار مصرف توصیه شده

وزارت کشاورزی ایالات متحده امریکا (USDA) و اداره ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA)، معتقد هستند که مصرف کافئین تا ۴۰۰ میلی‌گرم در طول روز، ایمن است. این مقدار برابر با نوشیدن ۲-۴ فنجان قهوه در روز است. [۵۷]

بر اساس گزارش‌های موجود، مصرف ۵۰۰ میلی‌گرم کافئین در یک وعده می‌تواند بسیار خطرناک و حتی کشنده باشد.

به همین دلیل، بر اساس توصیه کالج متخصصان زنان و زایمان امریکا، زنان باردار باید میزان مصرف کافئین خود را به ۲۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنند. [۵۸]

چکیده مطالب

مصرف ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین در یک وعده و ۴۰۰ میلی‌گرم در طول روز، ایمن است. با این حال، زنان باردار باید میزان مصرف کافئین خود را به ۲۰۰ میلی‌گرم در روز یا کمتر محدود نمایند.

 

کافئین به اندازه‌ای که در گذشته تصور می‌شد برای سلامتی مضر نیست.

در واقع، شواهد کاملا برعکس هستند.

در نتیجه، از نوشیدن قهوه یا چای در طول روز لذت برده و از فواید کافئین بر روی سلامت بهره‌مند شوید.

امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. با ما در بخش نظرات در ارتباط باشید. مجله ورزشی علم بدن آماده است تا با ارائه مقالات به روز و علمی به سوالات شما پاسخ دهد.

1.

"Error - Cookies Turned Off".[link]

2.

Dunwiddie TV and Masino SA. "The role and regulation of adenosine in the central nervous system. - PubMed - NCBI". Annu Rev Neurosci. 2001;24:31-55. Review[PubMed]

3.

Ferré S. "An update on the mechanisms of the psychostimulant effects of caffeine. - PubMed - NCBI". J Neurochem. 2008 May;105(4):1067-79. Epub 2007 Dec 18. Research Support, N.I.H., Intramural; Review[PubMed]

4.

"IFIC Foundation - Your Nutrition and Food Safety Resource". Your Nutrition and Food Safety Resource[link]

5.

"Error - Cookies Turned Off".[link]

6.

Nehlig A , et al. "Caffeine and the central nervous system: mechanisms of action, biochemical, metabolic and psychostimulant effects. - PubMed - NCBI". Brain Res Brain Res Rev. 1992 May-Aug;17(2):139-70. Research Support, Non-U.S. Gov't; Review[PubMed]

7.

"No information Available".[link]

8.

"Error - Cookies Turned Off".[link]

9.

Heatherley SV , et al. "Cognitive and psychomotor performance, mood, and pressor effects of caffeine after 4, 6 and 8 h caffeine abstinence. - PubMed - NCBI". Psychopharmacology (Berl). 2005 Apr;178(4):461-70. Epub 2005 Feb 5. Clinical Trial; Randomized Controlled Trial; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

10.

"Current evidence for the use of coffee and caffeine to prevent age-related cognitive decline and Alzheimer’s disease | SpringerLink". Although nothing has been proven conclusively to protect against cognitive aging, Alzheimer’s disease or related dementias, decades of research suggest that specific approaches including the...[link]

11.

"From epidemiology to pathophysiology: what about caffeine in Alzheimer’s disease?".[PubMed]

12.

Qi H and Li S. "Dose-response meta-analysis on coffee, tea and caffeine consumption with risk of Parkinson's disease. - PubMed - NCBI". Geriatr Gerontol Int. 2014 Apr;14(2):430-9. doi: 10.1111/ggi.12123. Epub 2013 Jul 23. Meta-Analysis[PubMed]

13.

"Error - Cookies Turned Off".[link]

14.

Acheson KJ , et al. "Caffeine and coffee: their influence on metabolic rate and substrate utilization in normal weight and obese individuals. - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 1980 May;33(5):989-97. Clinical Trial; Controlled Clinical Trial[PubMed]

15.

Koot P and Deurenberg P. "Comparison of changes in energy expenditure and body temperatures after caffeine consumption. - PubMed - NCBI". Ann Nutr Metab. 1995;39(3):135-42. Clinical Trial; Comparative Study; Randomized Controlled Trial[PubMed]

16.

Acheson KJ , et al. "Metabolic effects of caffeine in humans: lipid oxidation or futile cycling? - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 2004 Jan;79(1):40-6. Clinical Trial; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

17.

"Error - Cookies Turned Off".[link]

18.

Hill JO , et al. "Obesity and the environment: where do we go from here? - PubMed - NCBI". Science. 2003 Feb 7;299(5608):853-5. Research Support, U.S. Gov't, P.H.S.[PubMed]

19.

Lopez-Garcia E , et al. "Changes in caffeine intake and long-term weight change in men and women. - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 2006 Mar;83(3):674-80. Research Support, N.I.H., Extramural[PubMed]

20.

Costill DL , et al. "Effects of caffeine ingestion on metabolism and exercise performance. - PubMed - NCBI". Med Sci Sports. 1978 Fall;10(3):155-8.[PubMed]

21.

Nehlig A and Debry G. "Caffeine and sports activity: a review. - PubMed - NCBI". Int J Sports Med. 1994 Jul;15(5):215-23. Review[PubMed]

22.

Hodgson AB , et al. "The metabolic and performance effects of caffeine compared to coffee during endurance exercise. - PubMed - NCBI". PLoS One. 2013;8(4):e59561. doi: 10.1371/journal.pone.0059561. Epub 2013 Apr 3. Comparative Study; Randomized Controlled Trial[PubMed]

23.

"Exercise and Sport Performance with Low Doses of Caffeine | SpringerLink". Caffeine is a popular work-enhancing supplement that has been actively researched since the 1970s. The majority of research has examined the effects of moderate to high caffeine doses (5–13 mg/kg...[link]

24.

"The effects of supplementation with P-Synephrine alone and in combination with caffeine on resistance exercise performance | SpringerLink". Background Little is known concerning the potential ergogenic effects of p-synephrine supplementation. Therefore, the purpose of the present study was to examine the effects of supplementation with p-...[link]

25.

"Error - Cookies Turned Off".[link]

26.

O'Keefe JH , et al. "Effects of habitual coffee consumption on cardiometabolic disease, cardiovascular health, and all-cause mortality. - PubMed - NCBI". J Am Coll Cardiol. 2013 Sep 17;62(12):1043-1051. doi: 10.1016/j.jacc.2013.06.035. Epub 2013 Jul 17. Review[PubMed]

27.

Rebello SA and van Dam RM. "Coffee consumption and cardiovascular health: getting to the heart of the matter. - PubMed - NCBI". Curr Cardiol Rep. 2013 Oct;15(10):403. doi: 10.1007/s11886-013-0403-1. Review[PubMed]

28.

Crippa A , et al. "Coffee consumption and mortality from all causes, cardiovascular disease, and cancer: a dose-response meta-analysis. - PubMed - NCBI". Am J Epidemiol. 2014 Oct 15;180(8):763-75. doi: 10.1093/aje/kwu194. Epub 2014 Aug 24. Meta-Analysis; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

29.

"Client Request Error".[link]

30.

Larsson SC and Orsini N. "Coffee consumption and risk of stroke: a dose-response meta-analysis of prospective studies. - PubMed - NCBI". Am J Epidemiol. 2011 Nov 1;174(9):993-1001. doi: 10.1093/aje/kwr226. Epub 2011 Sep 13. Meta-Analysis; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

31.

"No information Available".[link]

32.

"No information Available".[link]

33.

Europe PMC. "Coffee, caffeine and blood pressure: a critical review. - Abstract - Europe PMC". Abstract: OBJECTIVE: We review the published data relating to intake of coffee and caffeine on blood pressure in man. We also refer to studies on the...[link]

34.

Renda G , et al. "Genetic determinants of blood pressure responses to caffeine drinking. - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 2012 Jan;95(1):241-8. doi: 10.3945/ajcn.111.018267. Epub 2011 Dec 14. Randomized Controlled Trial; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

35.

Myers MG. "Effects of caffeine on blood pressure. - PubMed - NCBI". Arch Intern Med. 1988 May;148(5):1189-93. Review[PubMed]

36.

"Coffee and caffeine intake and incidence of type 2 diabetes mellitus: a meta-analysis of prospective studies | SpringerLink". Purpose Coffee and caffeine have been linked to type 2 diabetes mellitus (T2DM). A dose–response meta-analysis of prospective studies was conducted to assess the association between coffee and...[link]

37.

"Error - Cookies Turned Off".[link]

38.

"Client Request Error".[link]

39.

Lopez-Garcia E , et al. "The relationship of coffee consumption with mortality. - PubMed - NCBI". Ann Intern Med. 2008 Jun 17;148(12):904-14. Research Support, N.I.H., Extramural; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

40.

pubmeddev. "Page not found - PubMed - NCBI". PubMed comprises more than 30 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites.[PubMed]

41.

"Consumption of coffee associated with reduced risk of liver cancer: a meta-analysis | BMC Gastroenterology | Full Text". Epidemiologic studies have reported inconsistent results regarding coffee consumption and the risk of liver cancer. We performed a meta-analysis of published case–control and cohort studies to investigate the association between coffee consumption and liver cancer. We searched Medline, EMBASE, ISI Web of Science and the Cochrane library for studies published up to May 2012. We performed a meta-analysis of nine case–control studies and seven cohort studies. The summary odds ratio (OR) for high vs no/almost never drinkers was 0.50 (95% confidence interval (CI): 0.42–0.59), with no significant heterogeneity across studies (Q = 16.71; P = 0.337; I2 = 10.2%). The ORs were 0.50 (95% CI: 0.40–0.63) for case–control studies and 0.48 (95% CI: 0.38–0.62) for cohort studies. The OR was 0.38 (95% CI: 0.25–0.56) in males and 0.60 (95% CI: 0.33–1.10) in females. The OR was 0.45 (95% CI: 0.36–0.56) in Asian studies and 0.57 (95% CI: 0.44–0.75) in European studies. The OR was 0.39 (95% CI: 0.28–0.54) with no adjustment for a history of liver disease and 0.54 (95% CI: 0.46–0.66) after adjustment for a history of liver disease. The results of this meta-analysis suggested an inverse association between coffee consumption and liver cancer. Because of the small number of studies, further prospective studies are needed.[link]

42.

"DEFINE_ME".[link]

43.

Sinha R , et al. "Caffeinated and decaffeinated coffee and tea intakes and risk of colorectal cancer in a large prospective study. - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 2012 Aug;96(2):374-81. doi: 10.3945/ajcn.111.031328. Epub 2012 Jun 13. Research Support, N.I.H., Intramural[PubMed]

44.

Li G , et al. "Coffee consumption and risk of colorectal cancer: a meta-analysis of observational studies. - PubMed - NCBI". Public Health Nutr. 2013 Feb;16(2):346-57. doi: 10.1017/S1368980012002601. Epub 2012 Jun 14. Meta-Analysis; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

45.

pubmeddev. "Page not found - PubMed - NCBI". PubMed comprises more than 30 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites.[PubMed]

46.

pubmeddev. "Page not found - PubMed - NCBI". PubMed comprises more than 30 million citations for biomedical literature from MEDLINE, life science journals, and online books. Citations may include links to full-text content from PubMed Central and publisher web sites.[PubMed]

47.

"Attention Required! | Cloudflare".[link]

48.

"Caffeine and alcohol intakes have no association with risk of multiple sclerosis in a prospective study of women".[PubMed]

49.

Jaquet M , et al. "Impact of coffee consumption on the gut microbiota: a human volunteer study. - PubMed - NCBI". Int J Food Microbiol. 2009 Mar 31;130(2):117-21. doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2009.01.011. Epub 2009 Jan 23. Clinical Trial[PubMed]

50.

"Association between ADORA2A and DRD2 Polymorphisms and Caffeine-Induced Anxiety | Neuropsychopharmacology". Association between ADORA2A and DRD2 Polymorphisms and Caffeine-Induced Anxiety[link]

51.

Reissig CJ , et al. "Caffeinated energy drinks--a growing problem. - PubMed - NCBI". Drug Alcohol Depend. 2009 Jan 1;99(1-3):1-10. doi: 10.1016/j.drugalcdep.2008.08.001. Epub 2008 Sep 21. Research Support, N.I.H., Extramural; Review[PubMed]

52.

"Caffeine as a risk factor for chronic daily headache | Neurology".[link]

53.

Riksen NP , et al. "Acute and long-term cardiovascular effects of coffee: implications for coronary heart disease. - PubMed - NCBI". Pharmacol Ther. 2009 Feb;121(2):185-91. doi: 10.1016/j.pharmthera.2008.10.006. Epub 2008 Nov 11. Research Support, Non-U.S. Gov't; Review[PubMed]

54.

"Maternal caffeine intake during pregnancy is associated with risk of low birth weight: a systematic review and dose-response meta-analysis | BMC Medicine | Full Text". Considerable controversy exists regarding the relation between maternal caffeine intake during pregnancy and risk of low birth weight (birth weight <2,500 g). We aim to assess this association using a systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies. Potential articles were identified by searching MEDLINE and SCOPUS databases through 17 July 2013. Two authors independently extracted information on study design, participant characteristics and estimates of associations. Random-effects models were used to derive the summary relative risks (RRs) and corresponding 95% confidence intervals (CIs). Dose-response relationships were assessed using generalized least-squares trend estimation. In our meta-analysis, we included 13 prospective studies: 9 with low birth weight as a binary outcome variable (90,747 participants and 6,303 cases) and 6 with birth weight as a continuous outcome variable (10,015 participants; 2 studies reported both types of outcomes). Compared with the reference category with no or very low caffeine intake, the RR (95% CI) of low birth weight was 1.13 (1.06 to 1.21; I 2 0.0%) for low intake (50 to 149 mg/day), 1.38 (1.18 to 1.62; I 2 31.9%) for moderate intake (150 to 349 mg/day), and 1.60 (1.24 to 2.08; I 2 65.8%) for high intake (≥350 mg/day). In the dose-response analysis, each 100-mg/day increment in maternal caffeine intake (around one cup of coffee) was associated with 13% (RR 1.13, 1.06 to 1.21) higher risk of low birth weight. The association persisted in strata defined according to various study characteristics. Moderate (-33 g, 95% CI -63 to -4; I 2 0.3%) and high (-69 g, 95% CI -102 to -35; I 2 0.0%) caffeine intakes were also associated with a significantly lower birth weight as compared with the reference category. Higher maternal caffeine intake during pregnancy was associated with a higher risk of delivering low birth weight infants. These findings support recommendations to restrict caffeine intake during pregnancy to low levels.[link]

55.

"Runtime Error".[link]

56.

Carman AJ , et al. "Current evidence for the use of coffee and caffeine to prevent age-related cognitive decline and Alzheimer's disease. - PubMed - NCBI". J Nutr Health Aging. 2014 Apr;18(4):383-92. doi: 10.1007/s12603-014-0021-7. Review[PubMed]

57.

"Report Index - 2015 Advisory Report - health.gov". Resources on improving online and offline health literacy. Find health literacy and health information related resources, tools, research and reports.[link]

58.

American College of Obstetricians and Gynecologists. "ACOG CommitteeOpinion No. 462: Moderate caffeine consumption during pregnancy. - PubMed - NCBI". Obstet Gynecol. 2010 Aug;116(2 Pt 1):467-8. doi: 10.1097/AOG.0b013e3181eeb2a1.[PubMed]

وفا کرم‌زادگان ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰
دیدگاه کاربران