ثبت رضایتمندی
ثبت دیدگاه
تغذیه

چغندر یا لبو ؛ ارزش غذایی و فواید آن بر سلامت

وفا کرم‌زادگان ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۰ ۱۵ دقیقه مطالعه
فهرست عناوین:

ریشه گیاه چغندر (Beta vulgaris) حاوی مواد مغذی ضروری بوده و مقادیر قابل‌توجهی فیبر، فولات، منگنز، پتاسیم، آهن و ویتامین سی به همراه دارد.

تحقیقات نشان داده است که مصرف چغندر فواید بسیاری از جمله بهبود جریان خون، کاهش فشار خون و بهبود کارایی ورزشی را به همراه دارد.

بسیاری از این فواید به دلیل مقادیر بالای نیترات معدنی در چغندر است.

مصرف چغندر یا همان لبو به صورت خام هم طعم خوبی داشته اما معمولا شکل پخته شده یا ترشی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. برگ‌های گیاه چغندر هم قابل‌خوردن هستند.

انواع زیادی از چغندر وجود دارد که بیشتر از روی رنگ قابل تشخیص هستند. زرد، سفید، صورتی و بنفش تیره از این دست هستند.

در مجله ورزشی علم بدن با ما همراه شوید تا هرآنچه که لازم است را درباره چغندر بدانید.

 

ارزش غذایی چغندر

بخش اعظم چغندر (۸۷ درصد) از آب تشکیل شده است. همچنین مقدار کربوهیدرات‌ها در آن به حدود ۸ درصد رسیده و ۲ الی ۳ درصد از آن را نیز فیبر تشکیل می‌دهد.

یک فنجان (۱۳۶ گرم) چغندر پخته‌شده کمتر از ۶۰ کالری دارد. همچنین ۳/۴ فنجان (۱۰۰ گرم) از چغندر خام حاوی مواد مغذی زیر است: [۱]

  • کالری: ۴۳
  • آب: ۸۸ درصد
  • پروتیین: ۱.۶ گرم
  • کربوهیدرات‌ها: ۹.۶ گرم
  • - قند: ۶.۸ گرم
  • - فیبر: ۲.۸
  • چربی: ۰.۲ گرم

کربوهیدرات‌ها

چغندر خام و یا پخته حاوی ۸ الی ۱۰ درصد کربوهیدرات است.

قندهای ساده مانند گلوکز و فروکتوز ۷۰ الی ۸۰ درصد از کربوهیدرات‌های موجود در چغندر را تشکیل می‌دهند.

همچنین، چغندر منبعی از فروکتان‌ها بوده که در دسته‌بندی FODMAPها قرار می‌گیرند. برخی افراد توانایی هضم این ترکیبات را ندارند که باعث ایجاد احساس ناراحتی در سیستم گوارشی آن‌ها می‌شود.

شاخص گلیسمیکی (GI) چغندر ۶۱ بوده که در حد متوسط است. GI شاخصی برای تعیین سرعت افزایش سطوح قند خون بعد از مصرف یک وعده غذایی است. [۲]

اما از طرف دیگر، بار گلیسمیکی چغندر تنها ۵ بوده و به معنای این است که مصرف چغندر اثر چندانی بر روی سطوح قند خون ندارد، زیرا مقدار کربوهیدرات موجود در هر وعده آن کم است.

فیبر

در هر ۳/۴ فنجان (۱۰۰ گرم) چغندر خام، تقریبا ۲ الی ۳ گرم فیبر موجود است.

فیبر رژیمی بخشی مهم از یک رژیم غذایی سالم بوده و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهد. [۳]

چکیده مطالب

کربوهیدرات‌های موجود در چغندر غالبا قند‌هایی ساده مانند گلوکز و فروکتوز هستند. چغندر دارای مقادیر بالایی از فیبر بوده اما در عین حال حاوی FODMAPها هم است که می‌تواند مشکلات گوارشی در برخی افراد ایجاد کند.

 

ویتامین‌ها و املاح معدنی چغندر

چغندر

چغندر را می‌توان منبعی غنی از ویتامین‌ها و املاح معدنی ضروری دانست.

  • فولات (ویتامین B9): یکی از ویتامین‌های گروه B بوده و نقشی مهم در رشد عادی بافت‌ها و فعالیت سلولی دارد. این ویتامین برای خانم‌های باردار از اهمیت بیشتری برخوردار است. [۴، ۵]
  • منگنز: عنصری کمیاب و ضروری که مقادیر زیادی از آن را می‌توان در غلات، حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات یافت.
  • پتاسیم: یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم می‌تواند باعث کاهش سطوح فشار خون شده و اثرات مثبتی بر روی سلامت قلب داشته باشد. [۶]
  • آهن: ماده‌ای معدنی و ضروری که فعالیت‌های بسیار مهمی را در بدن انجام می‌دهد. آهن برای انتقال اکسیژن توسط گلبول‌های قرمز بسیار مهم است.
  • ویتامین C: این ویتامین مشهور یک آنتی‌اکسیدان بوده و برای سیستم ایمنی و سلامت پوست مهم است. [۷، ۸]

چکیده مطالب

چغندر منبع خوبی از ویتامین‌ها و املاح معدن مانند فولات، منگنز، پتاسیم، آهن و ویتامین C است.

 

سایر ترکیبات گیاهی

«ترکیبات گیاهی» به معنای "مواد گیاهی و طبیعی" بوده که احتمالا برخی از آن‌ها به بهبود سلامت بدن کمک می‌کنند.

از ترکیبات گیاهی اصلی موجود در چغندر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بتانین: که رنگدانه اصلی در انواع چغندر بوده و دلیل رنگ قرمز ریشه این گیاه است. محققین باور دارند که این ترکیب گیاهی فواید متعددی برای سلامت بدن دارد. []
  • نیترات معدنی: مقادیر زیادی از آن را می‌توان در سبزیجات برگ‌دار، چغندر و عصاره آن یافت. این ترکیب در بدن شما به نیتریک اکسید تبدیل شده و فعالیت‌های مهمی را انجام می‌دهد. [۹، ۱۰، ۱۱]
  • ولگاکسانتین: که یک رنگدانه زرد یا نارنجی بوده و در چغندر یافت می‌شود.

نیترات معدنی

نیترات معدنی شامل نیترات، نیتریت و نیتریک اکسید می‌شود.

چغندر و عصاره آن حاوی مقادیر بسیار زیادی از نیترات است.

از زمان‌های قدیم، مباحث بسیاری درباره این ترکیبات وجود دارد.

برخی افراد معتقدند که این ترکیبات مضر بوده و باعث ایجاد سرطان می‌شوند. در حالی که عده‌ای به این نتیجه رسیده‌اند که دلیل این خطرات وجود نیتریت در گوشت‌های فرآوری‌شده است. [۱۲، ۱۳]

بخش اعظمی (۸۰ الی ۹۵ درصد) از نیتراتی که از طریق رژیم غذایی مصرف می‌شود در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد. اما نیتریت را می‌توان در مواد افزودنی خوراکی، محصولات پخته‌شده، غلات صبحانه و گوشت‌های فرآوری‌شده یافت. [۹، ۱۴]

تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی غنی از نیتریت و نیترات می‌توان اثراتی مثبت بر روی سلامت داشته باشد که از میان آن‌ها می‌توان به کاهش سطوح فشار خون و همچنین کاهش احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها اشاره نمود. [۱۲، ۱۵]

بدن شما قادر است تا نیترات خوراکی که در چغندر هم یافت می‌شود را به نیتریک اکسید تبدیل کند. [۱۱]

این ترکیب با عبور از دیواره عروق، به سلول‌های عضلانی کوچکی که عروق خونی را احاطه کرده‌اند علامتی مبنی بر شل شدن می‌دهند. [۱۶، ۱۷]

زمانی که این سلول‌های عضلانی شل و از میزان انقباض آنها کاسته شد، عروق خونی شما گشادتر شده و در نتیجه فشار خون کاهش می‌یابد. [۱۸]

چکیده مطالب

چغندر حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات گیاهی، مخصوصا بتانین، ولگاکسانتین و نیترات معدنی است. نیترات معدنی نقش مهمی در کاهش فشار خون دارد.

 

فواید چغندر بر سلامت

مصرف چغندر و عصاره آن فواید متعددی برای سلامت بدن مخصوصا قلب داشته و همچنین باعث افزایش کارایی در تمرینات ورزشی می‌شود.

کاهش فشار خون

فشار خون بالا می‌تواند باعث بروز آسیب در عروق خونی و قلب شود و همچنین در لیست عوامل بسیار خطرناک در ایجاد بیماری قلبی، سکته و مرگ زودهنگام در سراسر جهان قرار دارد. [۱۹]

مصرف میوه و سبزیجات غنی از نیترات معدنی می‌تواند با کاهش فشار خون و افزایش تشکیل نیتریک اکسید در بدن، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. [۲۰، ۲۱]

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف چغندر یا عصاره آن می‌تواند فشار خون را به مدت چند ساعت و به مقدار ۳ الی ۱۰ میلی‌متر جیوه کاهش دهد. [۲۰، ۲۲، ۲۳، ۲۴]

این اثرات مفید به دلیل افزایش سطوح نیتریک اکسید است که باعث اتصاع عروق می‌شود. [۲۵، ۲۶، ۲۷، ۲۸]

افزایش ظرفیت تمرین

مطالعات بسیاری در زمینه تاثیر نیترات‌ها بر بهبود کارایی تمرینات ورزشی صورت گرفته که نشان می‌دهد این ترکیبات کارایی بدن را مخصوصا در تمرینات استقامتی و پرشدت افزایش می‌دهند.

نیتراتی که از طریق رژیم غذایی مصرف شود می‌تواند با بهبود بازدهی میتوکندری در تولید انرژی باعث کاهش مصرف اکسیژن در طول تمرینات ورزشی شود. [۲۹]

مصرف چغندر و عصاره آن معمولا به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.

مصرف چغندر می‌تواند باعث بهبود توانایی و کارایی بدن در دویدن و دوچرخه‌سواری شود. همچنین استقامت را افزایش داده و با بهبود مصرف اکسیژن به کارایی بهتر در تمرینات ورزشی منتهی می‌شود. [۳۰، ۳۱، ۳۲، ۳۳، ۳۴، ۳۵، ۳۶]

چکیده مطالب

چغندر می‌تواند سطوح فشار خون را پایین آورده و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و سایر مشکلات سلامتی را کاهش دهد. همچنین به بهبود مصرف اکسیژن، استقامت و کارایی بدن در تمرینات ورزشی کمک می‌کند.

 

اثرات جانبی

مصرف چغندر غالبا به خوبی توسط بدن تحمل شده، اما افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند باید مراقب باشند.

مصرف چغندر می‌تواند رنگ ادرار را به صورتی یا قرمز تغییر دهد که بی‌خطر بوده، اما اغلب با خون اشتباه گرفته می‌شود.

اگزالات

برگ‌ها و ساقه چغندر حاوی مقادیر زیادی از اگزالات بوده که می‌تواند در تشکیل سنگ کلیه تاثیر داشته باشد. [۳۷، ۳۸]

اگزالات خواص ضدمغذی داشته و در جذب ریزمغذی‌ها اختلال ایجاد می‌کند.

سطوح اگزالات در برگ‌ها بسیار بیشتر از ریشه بوده، اما با این اوصاف همچنان می‌توان گفت که مقدار آن در ریشه هم زیاد است. [۳۹]

FODMAPها

FODMAP مخفف "fermentable oligo-, di-, mono-saccharides and polyols" است. FODMAPها کربوهیدرات‌هایی با زنجیره کوتاه بوده که در روده باریک به درستی جذب نشده و در عوض، به قسمت انتهای روده که بخش اعظمی از باکتری‌ها وجود دارند می‌رسند.

سپس باکتری‌ها، این کربوهیدرات‌ها را به عنوان سوخت استفاده کرده و گاز هیدروژن تولید می‌کنند که می‌تواند باعث بروز علایمی در برخی افراد حساس شود.

FODMAPها شامل موارد زیر می‌شود:

  • بسپارهای (پلیمر) الیگوساکارید‌ی از فروکتوز و فروکتان: فروکتوز قند ساده‌ای است که در اکثر میوه‌ها و سبزیجات یافت شده و تشکیل‌دهنده ساختار شکر سفید و اغلب قند‌های افزوده در صنعت تغذیه است. فروکتان را می‌توان در اغلب مواد غذایی از جمله غلاتی مانند گندم و جو یافت.
  • گالاکتو-اولیگو-ساکارید‌ها (استاچیوز و پرالترین): مقادیر زیادی از آن‌ها در حبوبات یافت می‌شود.
  • دی-ساکارید‌ها (لاکتوز): در محصولات لبنی مانند شیر وجود دارند.
  • پلی‌ال‌ها: الکل‌هایی از قند مانند زایلیتول، سوربیتول، مالیتول و مانیتول که در برخی میوه‌ها و سبزیجات یافت شده و اغلب به عنوان شیرین‌کننده‌های صنعتی استفاده می‌شوند.

مصرف FODMAPها می‌تواند باعث بروز ناراحتی‌های گوارشی در افراد با سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) شود. [۴۰]

چکیده مطالب

مصرف چغندر معمولا به خوبی توسط بدن تحمل شده اما به دلیل وجود اگزالات ممکن است باعث ایجاد سنگ کلیه شود. همچنین به دلیل وجود FODMAPها ممکن است باعث ایجاد ناراحتی‌های گوارشی شود.

 

چغندر حاوی مقادیر مناسبی از مواد مغذی، فیبر و ترکیبات گیاهی بسیاری است.

از فواید مصرف آن می‌توان به بهبود سلامت قلب و افزایش ظرفیت تمرین اشاره نمود که به دلیل وجود مقادیر نیترات معدنی موجود در آن است.

آماده‌سازی آن جهت مصرف آسان بوده و می‌توانید چغندر را خام، آب‌پز یا پخته میل نمایید.

امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. با ما در بخش نظرات در ارتباط باشید. مجله ورزشی علم بدن آماده است تا با ارائه مقالات به روز و علمی به سوالات شما پاسخ دهد.

1.

"403 Forbidden".[link]

2.

"Glycemic Index".[link]

3.

Otles S and Ozgoz S. "Health effects of dietary fiber. - PubMed - NCBI". Acta Sci Pol Technol Aliment. 2014 Apr-Jun;13(2):191-202. Review[PubMed]

4.

"Folate — Health Professional Fact Sheet". Folate (folic acid) overview for health professionals. Research health effects, dosing, sources, deficiency, side effects, and interactions here.[link]

5.

Fekete K , et al. "Effect of folate intake on health outcomes in pregnancy: a systematic review and meta-analysis on birth weight, placental weight and length of gest... - PubMed - NCBI". Nutr J. 2012 Sep 19;11:75. doi: 10.1186/1475-2891-11-75. Meta-Analysis; Research Support, Non-U.S. Gov't; Review; Systematic Review[PubMed]

6.

D'Elia L , et al. "Potassium intake, stroke, and cardiovascular disease a meta-analysis of prospective studies. - PubMed - NCBI". J Am Coll Cardiol. 2011 Mar 8;57(10):1210-9. doi: 10.1016/j.jacc.2010.09.070. Meta-Analysis; Research Support, Non-U.S. Gov't; Review[PubMed]

7.

Wintergerst ES , et al. "Immune-enhancing role of vitamin C and zinc and effect on clinical conditions. - PubMed - NCBI". Ann Nutr Metab. 2006;50(2):85-94. Epub 2005 Dec 21. Review[PubMed]

8.

Johnston CS , et al. "Vitamin C supplementation slightly improves physical activity levels and reduces cold incidence in men with marginal vitamin C status: a randomized... - PubMed - NCBI". Nutrients. 2014 Jul 9;6(7):2572-83. doi: 10.3390/nu6072572. Randomized Controlled Trial[PubMed]

9.

Hord NG , et al. "Food sources of nitrates and nitrites: the physiologic context for potential health benefits. - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 2009 Jul;90(1):1-10. doi: 10.3945/ajcn.2008.27131. Epub 2009 May 13. Research Support, Non-U.S. Gov't; Review[PubMed]

10.

"Page not found | European Food Safety Authority".[link]

11.

"Nitric Oxide: Cytotoxicity versus Cytoprotection— How, Why, When, and Where? - ScienceDirect".[link]

12.

Milkowski A , et al. "Nutritional epidemiology in the context of nitric oxide biology: a risk-benefit evaluation for dietary nitrite and nitrate. - PubMed - NCBI". Nitric Oxide. 2010 Feb 15;22(2):110-9. doi: 10.1016/j.niox.2009.08.004. Epub 2009 Sep 11. Review[PubMed]

13.

Larsson SC , et al. "Processed meat consumption, dietary nitrosamines and stomach cancer risk in a cohort of Swedish women. - PubMed - NCBI". Int J Cancer. 2006 Aug 15;119(4):915-9. Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

14.

Bryan NS. "Cardioprotective actions of nitrite therapy and dietary considerations. - PubMed - NCBI". Front Biosci (Landmark Ed). 2009 Jan 1;14:4793-808. Review[PubMed]

15.

Tang Y , et al. "Nitrite and nitrate: cardiovascular risk-benefit and metabolic effect. - PubMed - NCBI". Curr Opin Lipidol. 2011 Feb;22(1):11-5. doi: 10.1097/MOL.0b013e328341942c. Review[PubMed]

16.

Moncada S and Higgs EA. "Nitric oxide and the vascular endothelium. - PubMed - NCBI". Handb Exp Pharmacol. 2006;(176 Pt 1):213-54. Review[PubMed]

17.

Hord NG. "Dietary nitrates, nitrites, and cardiovascular disease. - PubMed - NCBI". Curr Atheroscler Rep. 2011 Dec;13(6):484-92. doi: 10.1007/s11883-011-0209-9. Review[PubMed]

18.

Lundberg JO and Govoni M. "Inorganic nitrate is a possible source for systemic generation of nitric oxide. - PubMed - NCBI". Free Radic Biol Med. 2004 Aug 1;37(3):395-400. Clinical Trial; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

19.

Ezzati M , et al. "Selected major risk factors and global and regional burden of disease. - PubMed - NCBI". Lancet. 2002 Nov 2;360(9343):1347-60. Research Support, U.S. Gov't, P.H.S.; Review[PubMed]

20.

Webb AJ , et al. "Acute blood pressure lowering, vasoprotective, and antiplatelet properties of dietary nitrate via bioconversion to nitrite. - PubMed - NCBI". Hypertension. 2008 Mar;51(3):784-90. doi: 10.1161/HYPERTENSIONAHA.107.103523. Epub 2008 Feb 4. Randomized Controlled Trial; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

21.

Machha A and Schechter AN. "Inorganic nitrate: a major player in the cardiovascular health benefits of vegetables? - PubMed - NCBI". Nutr Rev. 2012 Jun;70(6):367-72. doi: 10.1111/j.1753-4887.2012.00477.x. Epub 2012 Apr 19. Review[PubMed]

22.

Siervo M , et al. "Inorganic nitrate and beetroot juice supplementation reduces blood pressure in adults: a systematic review and meta-analysis. - PubMed - NCBI". J Nutr. 2013 Jun;143(6):818-26. doi: 10.3945/jn.112.170233. Epub 2013 Apr 17. Comparative Study; Meta-Analysis; Review; Systematic Review[PubMed]

23.

Hobbs DA , et al. "The effects of dietary nitrate on blood pressure and endothelial function: a review of human intervention studies. - PubMed - NCBI". Nutr Res Rev. 2013 Dec;26(2):210-22. doi: 10.1017/S0954422413000188. Epub 2013 Oct 18. Review[PubMed]

24.

Coles LT and Clifton PM. "Effect of beetroot juice on lowering blood pressure in free-living, disease-free adults: a randomized, placebo-controlled trial. - PubMed - NCBI". Nutr J. 2012 Dec 11;11:106. doi: 10.1186/1475-2891-11-106. Randomized Controlled Trial; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

25.

"Measurement of in vivo nitric oxide synthesis in humans using stable isotopic methods: a systematic review - ScienceDirect".[link]

26.

"Nitric oxide metabolism and breakdown - ScienceDirect".[link]

27.

Umans JG and Levi R. "Nitric oxide in the regulation of blood flow and arterial pressure. - PubMed - NCBI". Annu Rev Physiol. 1995;57:771-90. Review[PubMed]

28.

Bruckdorfer R. "The basics about nitric oxide. - PubMed - NCBI". Mol Aspects Med. 2005 Feb-Apr;26(1-2):3-31. Epub 2005 Jan 24. Review[PubMed]

29.

Larsen FJ , et al. "Dietary inorganic nitrate improves mitochondrial efficiency in humans. - PubMed - NCBI". Cell Metab. 2011 Feb 2;13(2):149-59. doi: 10.1016/j.cmet.2011.01.004. Randomized Controlled Trial; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

30.

Murphy M , et al. "Whole beetroot consumption acutely improves running performance. - PubMed - NCBI". J Acad Nutr Diet. 2012 Apr;112(4):548-52. doi: 10.1016/j.jand.2011.12.002. Randomized Controlled Trial[PubMed]

31.

Cermak NM , et al. "Nitrate supplementation's improvement of 10-km time-trial performance in trained cyclists. - PubMed - NCBI". Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2012 Feb;22(1):64-71. Clinical Trial; Randomized Controlled Trial; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

32.

Wylie LJ , et al. "Dietary nitrate supplementation improves team sport-specific intense intermittent exercise performance. - PubMed - NCBI". Eur J Appl Physiol. 2013 Jul;113(7):1673-84. doi: 10.1007/s00421-013-2589-8. Epub 2013 Feb 1. Randomized Controlled Trial[PubMed]

33.

Jones AM , et al. "Influence of dietary nitrate supplementation on exercise tolerance and performance. - PubMed - NCBI". Nestle Nutr Inst Workshop Ser. 2013;75:27-40. doi: 10.1159/000345815. Epub 2013 Apr 16. Review[PubMed]

34.

Lansley KE , et al. "Dietary nitrate supplementation reduces the O2 cost of walking and running: a placebo-controlled study. - PubMed - NCBI". J Appl Physiol (1985). 2011 Mar;110(3):591-600. doi: 10.1152/japplphysiol.01070.2010. Epub 2010 Nov 11. Randomized Controlled Trial[PubMed]

35.

Larsen FJ , et al. "Effects of dietary nitrate on oxygen cost during exercise. - PubMed - NCBI". Acta Physiol (Oxf). 2007 Sep;191(1):59-66. Epub 2007 Jul 17. Randomized Controlled Trial; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

36.

Jones AM. "Dietary nitrate supplementation and exercise performance. - PubMed - NCBI". Sports Med. 2014 May;44 Suppl 1:S35-45. doi: 10.1007/s40279-014-0149-y. Review[PubMed]

37.

"African Journal of Agricultural Research - contents of oxalic acid, nitrate and reduced nitrogen in different parts of beetroot (beta vulgaris var. conditiva alef.) at different rates of nitrogen fert". Beetroot has many positive effects on human health but can also accumulate considerable amounts of harmful nitrate and oxalate. A two-year open field trial was carried out to evaluate the influence of nitrogen fertilization on the content of different N compounds and oxalate in beetroot. Three nitrogen rates were applied: 0, 75 and 150 kg of N ha-1. Dry matter, oxalate, nitrate N and reduced N were determined in storage root, leaf lamina and leaf petiole. Different parts of beetroot differed significantly in the content of analyzed substances. Leaf lamina had the highest reduced N and oxalate and the lowest nitrate. Storage root usually had the highest nitrate and the lowest oxalate while the reduced N was approximately half of that found in leaf laminas. Contents in leaf petiole were between the leaf lamina and storage root. It can be concluded that different parts of beetroot differ significantly in metabolic activity, with leaf lamina being the most active and storage root the least active part. Nitrogen fertilization had a significant influence on the content of nitrate N and reduced N in all beetroot parts whereas, the contents of dry matter and oxalic acid were, in most cases, not influenced by N rates. Key words: Fertilization, beetroot, storage root, leaf lamina, leaf petiole, nitrogen, oxalate.[link]

38.

Chai W and Liebman M. "Effect of different cooking methods on vegetable oxalate content. - PubMed - NCBI". J Agric Food Chem. 2005 Apr 20;53(8):3027-30. Comparative Study; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

39.

Franceschi VR and Nakata PA. "Calcium oxalate in plants: formation and function. - PubMed - NCBI". Annu Rev Plant Biol. 2005;56:41-71. Research Support, U.S. Gov't, Non-P.H.S.; Review[PubMed]

40.

"Fermentable oligosaccharides, disaccharides, monosaccharides and polyols (FODMAPs) and nonallergic food intolerance: FODMAPs or food chemicals?".[PubMed]

وفا کرم‌زادگان ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۰
دیدگاه کاربران