ثبت رضایتمندی
ثبت دیدگاه
تغذیه

پروتیین، کربوهیدرات و چربی

وفا کرم‌زادگان ۲۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۳ ۴ دقیقه مطالعه
فهرست عناوین:

پروتیین ها

پروتیین ها اغلب به عنوان بلوک های سازنده بدن شناخته و برای ساخت و بازسازی بافت های بدن استفاده میشود. پروتیین ها همچنین با عفونت ها مقابله میکنند. بدن شما از پروتیین اضافه وارد شده به بدن به عنوان منبع انرژی استفاده میکند. بهترین منابع پروتیین، غذاهای دریایی، گوشت کم چرب و ماکیان، تخم مرغ، لوبیا و نخود فرنگی، سویا، مغز و دانه ها است.

پروتیین همچنین در لبنیات موجود است. پروتیین موجود در منابع گیاهی مقادیر کمتری چربی و کلسترول دارند و همچنین حاوی مقادیر زیادی فیبر هستند.

کربوهیدرات ها

کربوهیدرات ها منبع اصلی انرژی بدن است. دو نوع کربوهیدرات ساده و پیچیده وجود دارد.

  • کربوهیدرات های ساده: میوه ها، سبزیجات و لبنیات همچنین شیرین کننده هایی نظیر شکر، عسل، شربت ها، آب نبات، نوشابه ها حاوی کربوهیدرات های ساده اند.
  • کربوهیدرات های پیچیده: غلات، نان، ماکارونی، برنج، لوبیا، نخودفرنگی و سبزیجات حاوی نشاسته مانند سیب زمینی، ذرت و نخود سبز حاوی کربوهیدرات های پیچیده هستند‌

اغلب کربوهیدرات ها حاوی فیبر هستند. فیبر یک نوع از کربوهیدرات پیچیده است که در مواد غذایی گیاهی وجود دارد. خوردن غذاهای حاوی فیبر به جلوگیری از مشکلات معده و روده مانند یوبوست پیشگیری میکند. همچنین به کاهش سطج کلسترول و قند خون نیز کمک میکند. بهتر است برای تامین فیبر مورد نیاز بدن خود از مواد غذایی استفاده کنید نه از مکمل های رژیمی.

به نکات زیر توجه فرمایید:

  • لوبیا، نخودفرنگی و عدس پخته شده را بیشتر در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
  • پوست میوه و سبزیجات را قبل از خوردن جدا نکنید اما از شستن و ضد عفونی کردن آنها اطمینان حاصل کنید.
  • آبمیوه را جایگزین خوردن میوه کامل نکنید.
  • نان سبوس دار و غلات کامل مصرف کنید.

چربی ها

چربی ها به شما انرژی میدهند و کمک میکنند تا شما احساس سیری بعد از غذا خوردن داشته باشید.
روغن ها، کره و مارگارین انواع چربی هستند.
سس مایونز، انواع سس های سالاد و خامه مقادیر زیادی چربی دارند. منابع حیوانی، دانه ها، مغز ها و نارگیل هم حاوی چربی هستند.

دسته بندی های مختلفی برای چربی ها وجود دارد:

  • غیر اشباع تکی: روغن کانولا، روغن زیتون، روغن بادام، آووکادو، کره بادام زمینی و برخی دانه ها و مغز ها حاوی این نوع چربی هستند.
  • غیر اشباع چند تایی: روغن ذرت، روغن سویا همچنین ماهی ها، گردو و برخی دانه ها حاوی این نوع چربی هستند.
  • اشباع: گوشت قرمز، مشتقات شیر مثل کره، روغن پالم و نارگیل، پنیر و دسرهای حاوی لبنیات همگی حاوی چربی های اشباع هستند.
  • اسید های چرب: این نوع چربی ها در مارگارین و روغن صاف قنادی وجود دارد. اسید های چرب ترانس در غذاهای سرخ شده فست فود ها وجود دارد.

چربی های غیر اشباع تکی و غیر اشباع چند تایی در دمای اتاق مایع هستند. این چربی ها میتوانند باعث کاهش احتمال وقوع بیماری قلبی شوند. ولی به این معنی نیست که از میزان مجاز تعیین شده توسط سازمان بهداشت بیشتر مصرف کنید.

وفا کرم‌زادگان ۲۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۳
دیدگاه کاربران