ثبت رضایتمندی
ثبت دیدگاه
تغذیه

برنج قهوه‌ای بهتر است یا سفید؟

وفا کرم‌زادگان ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰ ۱۴ دقیقه مطالعه
فهرست عناوین:

برنج، غله‌ای همه‌کاره بوده که در سراسر جهان مصرف می‌شود.

همچنین، بخش عمده‌ای از رژیم غذایی بسیاری از افراد، مخصوصا جمعیت قاره آسیا را تشکیل می‌دهد.

رنگ، شکل و اندازه‌های متفاوتی داشته که از بین آنها سفید و قهوه‌ای محبوب‌تر هستند.

در صورتی که نوع سفید بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد اما اغلب، برنج قهوه‌ای را به عنوان نوع سالم‌تر شناخته به سراغ مصرف آن می‌روند.

در ادامه با ما در مجله علم بدن همراه شوید تا با فواید و اشکالات هر کدام از این انواع آشنا شوید.

 

تفاوت میان برنج قهوه‌ای و سفید

بیشترین بخش برنج را کربوهیدرات‌ها تشکیل می‌دهند. همچنین، برنج حاوی مقادیر اندکی پروتیین بوده و تقریبا عاری از چربی است.

برنج قهوه‌ای یک نوع غله کامل است. یعنی حاوی تمامی قسمت‌های غله مانند سبوس سرشار از فیبر، جوانه سرشار از مواد مغذی و 'درون‌دانه (Endosperm)' سرشار از کربوهیدرات است.

در حالی که در برنج سفید، سبوس و جوانه که از مغذی‌ترین قسمت‌های برنج بوده را جدا می‌کنند.

به همین دلیل، برنج سفید حاوی مقادیر بسیار کمتری از مواد مغذی ضروری برای بدن بوده و اغلب برنج قهوه‌ای را به عنوان نوع سالم‌تر می‌شناسند.

چکیده مطالب

برنج قهوه‌ای یک نوع غله کامل بوده که شامل سبوس و جوانه است. این دو حاوی فیبر، ویتامین و املاح معدنی متعددی هستند. برنج سفید یک غله تصفیه‌شده بوده که این قسمت‌های مغذی را از آن جدا کرده‌اند.

 

برنج قهوه‌ای حاوی مقادیر بیشتری فیبر، ویتامین و املاح معدنی است

زمانی که صحبت از مقدار مواد مغذی می‌شود، برنج قهوه‌ای بر نوع سفید برتری دارد.

برنج قهوه‌ای فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های بیشتر، و همچنین مقادیر بیشتری از ویتامین‌ها و املاح معدنی مهم را به همراه دارد.

برنج سفید غالبا منبعی از 'کالری تهی' بوده و حاوی مقادیر بسیار کمی از مواد مغذی مورد نیاز است.

۱۰۰ گرم از برنج قهوه‌ای پخته‌شده حاوی حدودا ۱.۸ گرم فیبر بوده، در حالی که ۱۰۰ گرم از نوع سفید آن تنها حاوی ۰.۴ گرم فیبر است [۱، ۲].

در زیر، لیستی از مقدار ویتامین‌ها و املاح معدنی هر دو نوع برنج را مشاهده می‌کنید:

 قهوه‌ای (RDI)سفید (RDI)
تیامین۶٪۱٪
نیاسین۸٪۲٪
ویتامین B6۷٪۵٪
منگنز۴۵٪۲۴٪
منیزیم۱۱٪۳٪
فسفر۸٪۴٪
آهن۲٪۱٪
روی۴٪۱٪

چکیده مطالب

برنج قهوه‌ای، به نسبت نوع سفید حاوی مقادیر بسیار بیشتری از مواد مغذی مانند فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و املاح معدنی است.

 

برنج قهوه‌ای حاوی ضد‌مغذی‌ها بوده و می‌تواند مقادیر بیشتری آرسنیک به همراه داشته باشد

به ترکیباتی گیاهی که توانایی بدن در جذب برخی مواد مغذی را کاهش داده، ضد‌مغذی می‌گویند. برنج قهوه‌ای حاوی نوعی ضدمغذی با نام اسید فیتیک یا فیتات است.

همچنین ممکن است حاوی مقادیر بیشتری از آرسنیک بوده که نوعی ماده شیمیایی سمی است.

اسید فیتیک

در حالی که ممکن است اسید فیتیک فوایدی برای سلامتی داشته باشد،‌ اما توانای بدن در جذب آهن و روی از طریق رژیم غذایی را کاهش می‌دهد [۳، ۴].

در درازمدت، مصرف اسید فیتیک در اغلب وعده‌های غذایی می‌تواند منجر به کمبود املاح معدنی شود. گرچه، احتمال وقوع این مشکل در افرادی که رژیم غذایی متنوعی دارند بسیار کم است.

آرسنیک

ممکن است برنج قهوه‌ای حاوی مقادیری بیشتر از ماده‌ای شیمیایی و سمی با نام آرسنیک باشد.

آرسنیک، فلزی سنگین بوده که به صورت طبیعی در محیط زیست وجود دارد، اما به دلیل آلودگی‌های صنعتی در بعضی مناطق مقادیر آن افزایش یافته است. مقادیر قابل توجهی از آن را در برنج و محصولات مرتبط با آن می‌توان یافت [۵، ۶، ۷، ۸، ۹].

آرسنیک سمی است. مصرف آن در درازمدت احتمال وقوع بیماری‌های مزمن نظیر سرطان، بیماری‌های قلبی و دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد [۱۰، ۱۱، ۱۲].

برنج قهوه‌ای حاوی مقادیر بیشتری آرسنیک به نسبت نوع سفید است [۱۳، ۱۴].

در صورتی که مصرف برنج شما محدود بوده و همچنین رژیم غذایی متنوعی داشته باشید،‌ لازم به داشتن نگرانی درباره موارد فوق نیست. مصرف چند سهم برنج در طول هفته مشکلی به همراه نخواهد داشت.

اما، اگر برنج سهم بزرگی از رژیم غذایی شما را تشکیل می‌دهد، بهتر است به منظور کاهش مصرف آرسنیک از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • در زمان پخت برنج از آب زیادی استفاده کنید.
  • قبل از پخت، برنج را بشویید. با این کار ۱۰ الی ۲۸ درصد از مقادیر آرسنیک کاسته می‌شود [۱۵، ۱۶].
  • از آنجایی که برنج قهوه‌ای حاوی مقادیر بیشتری از آرسنیک بوده، مصرف نوع سفید آن انتخابی بهتر است [۱۷، ۱۳، ۱۸].
  • برنج‌های معطر نظیر باسماتی یا جاسمین را انتخاب کنید [۱۹].
  • در صورت امکان، از مصرف برنجی که در فصول خشک رشد کرده بپرهیزید. مصرف آب آلوده به آرسنیک در این زمان بیشتر است [۵، ۲۰].

چکیده مطالب

برنج قهوه‌ای حاوی نوعی ضدمغذی با نام اسید فیتیک بوده و همچنین مقادیر بیشتری آرسنیک به نسبت برنج سفید به همراه دارد. نگرانی‌هایی در مورد افرادی که مقادیر زیادی برنج مصرف می‌کنند وجود داشته، اما مصرف محدود آن مشکلی به همراه ندارد.

 

اثرات بر قند خون و خطر دیابت

برنج قهوه‌ای حاوی مقادیر زیادی منیزیم و فیبر بوده که به کنترل سطوح قند خون کمک می‌کنند [۲۱].

تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای به صورت مداوم، به کاهش سطوح قند خون و همچنین کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم کمک می‌کند [۲۲، ۲۳، ۲۴].

در یک مطالعه، زنانی که صورت مکرر غلات کامل مصرف می‌کردند، ۳۱ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر دیابت نوع دوم بودند [۲۵].

مشخص شده که جایگزینی برنج سفید با نوع قهوه‌ای باعث کاهش سطوح قند خون شده و خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش می‌دهد [۲۶، ۲۷، ۲۸].

از طرفی، مصرف زیاد برنج سفید با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط است [۲۹، ۳۰، ۳۱، ۳۲].

دلیل آن می‌تواند به شاخص گلایسمیکی (GI) بالای آن مرتبط باشد، که مشخص می‌کند یک غذا با چه سرعتی قند خون را افزایش خواهد داد.

شاخص گلایسمیکی برنج قهوه‌ای ۵۰ بوده، در صورت که GI برنج سفید ۸۹ است. پس برنج سفید بسیار سریع‌تر از نوع قهوه‌ای سطوح قند خون را افزایش خواهد داد [۳۳].

مصرف غذا‌های با شاخص گلایسمیک بالا با بیماری‌های بسیاری نظیر دیابت نوع دوم در ارتباط است [۳۴].

چکیده مطالب

مصرف برنج قهوه‌ای می‌تواند به کاهش سطوح قند خون کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش دهد. اما از طرف دیگر،‌ برنج سفید ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش دهد.

 

سایر اثرات برنج سفید و قهوه‌ای بر روی سلامت

برنج سفید و قهوه‌ای می‌توانند اثرات متفاوتی را بر روی سایر جوانب سلامت بگذارند.

از این موارد می‌توان به خطر بیماری قلبی، سطوح آنتی‌اکسیدان‌ها و کنترل وزن اشاره کرد.

فاکتور‌های خطر بیماری قلبی

برنج قهوه‌ای حاوی ترکیباتی گیاهی به نام لیگنان بوده که می‌تواند بدن را در مقابل بیماری قلبی محافظت کند.

مشخص شده که لیگنان‌ها از میزان چربی موجود خون کاسته، فشار خون را پایین آورده و به کاهش التهاب در شریان‌ها کمک می‌کند [۳۵].

توصیه شده است که مصرف برنج قهوه‌ای به کاهش تعدادی از فاکتور‌های خطرناک برای بیماری قلبی کمک می‌کند [۳۶].

در طی بازبینی ۴۵ مطالعه مشخص شد افرادی که بیشترین مقدار از غلات کامل نظیر برنج قهوه‌ای را مصرف می‌کردند، ۱۶ الی ۲۱ درصد کمتر از سایر افراد در معرض بیماری‌های قلبی بودند [۳۷].

یک بررسی انجام شده بر روی ۲۸۵,۰۰۰ مرد و زن نشان داد که مصرف ۲.۵ سهم از غلات کامل به طور میانگین در هر روز، می‌تواند خطر بیماری قلبی را تا ۲۵ درصد کاهش دهد [۳۸].

ممکن است غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای باعث کاهش کلی کلسترول و نوع LDL شوند. همچنین ارتباط میان مصرف برنج قهوه‌ای و افزایش کلسترول HDL (خوب) مشهود است [۳۹، ۴۰، ۴۱].

وضعیت آنتی‌اکسیدان‌ها

سبوس برنج قهوه‌ای حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی بسیار قدرتمند است [۴۲].

مطالعات نشان می‌دهند به دلیل سطوح آنتی‌اکسیدان موجود در غلات کامل، مصرف آنها می‌تواند باعث بیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت نوع دوم شود [۴۳].

همچنین مطالعات نشان‌دهنده تاثیر برنج قهوه‌ای در کمک به افزایش سطوح آنتی‌اکسیدان در زنان چاق هستند [۴۱].

به علاوه، یک مطالعه حیوانی اخیر نشان داد که در صورت ابتلا به دیابت نوع دوم، مصرف برنج سفید می‌تواند سطوح آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خون را کاهش دهد [۴۴]

کنترل وزن

مصرف برنج قهوه‌ای به جای نوع سفید ممکن است به طرزی چشمگیر باعث کاهش وزن، کاهش شاخص توده بدن (BMI) و اندازه دور کمر و باسن شود [۳۶].

یک مطالعه به ثبت اطلاعات از ۲۹,۶۸۳ فرد بالغ و ۱۵,۲۸۰ کودک پرداخت. محققین دریافتند که هرچه میزان مصرف غلات کامل بیشتر باشد، به وزن کمتر بدن منتهی می‌شود [۴۵].

در مطالعه‌ای دیگر، محققین به بررسی بیشتر از ۷۴,۰۰۰ زن به مدت ۱۲ سال پرداخته و دریافتند زنانی که مقادیر بیشتری از غلات کامل مصرف کردند، همواره وزن کمتری به نسبت سایر زنان داشتند [۴۶].

به علاوه، یک آزمایش تصادفی و کنترل‌شده بر روی ۴۰ زن دارای اضافه‌وزن و چاق نشان داد که برنج قهوه‌ای در مقایسه با برنج سفید باعث کاهش وزن بدن و اندازه دور کمر می‌شود [۳۶].

چکیده مطالب

مصرف برنج قهوه‌ای و سایر غلات کامل ممکن است به افزایش سطوح آنتی‌اکسیدان‌های خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری قلبی و چاقی را کاهش دهد.

 

کدام نوع را باید بخوریم؟

برنج قهوه‌ای بهترین انتخاب در بحث ارزش تغذیه‌ای بوده و فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارد.

با این حال، هر نوع از برنج می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم را تشکیل داده و هیچ‌گونه مشکلی در مصرف محدود برنج سفید در برخی مواقع وجود ندارد.

 

امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. با ما در بخش نظرات در ارتباط باشید. مجله ورزشی علم بدن آماده است تا با ارائه مقالات به روز و علمی به سوالات شما پاسخ دهد. شما همراهان گرامی مجله ورزشی علم بدن همچنین می‌توانید با مراجعه به کانال تلگرامی ما در جریان آخرین مقالات و مطالب مجله قرار بگیرید.

1.

"Rice, brown, long-grain, cooked Nutrition Facts & Calories".[link]

2.

"Rice, white, long-grain, regular, cooked, unenriched, without salt Nutrition Facts & Calories".[link]

3.

Zhou JR and Erdman JW Jr. "Phytic acid in health and disease. - PubMed - NCBI". Crit Rev Food Sci Nutr. 1995 Nov;35(6):495-508. Review[PubMed]

4.

Schlemmer U , et al. "Phytate in foods and significance for humans: food sources, intake, processing, bioavailability, protective role and analysis. - PubMed - NCBI". Mol Nutr Food Res. 2009 Sep;53 Suppl 2:S330-75. doi: 10.1002/mnfr.200900099. Research Support, Non-U.S. Gov't; Review[PubMed]

5.

Zhu YG , et al. "Exposure to inorganic arsenic from rice: a global health issue? - PubMed - NCBI". Environ Pollut. 2008 Jul;154(2):169-71. doi: 10.1016/j.envpol.2008.03.015. Epub 2008 Apr 29. Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

6.

Wei Y , et al. "Rice consumption and urinary concentrations of arsenic in US adults. - PubMed - NCBI". Int J Environ Health Res. 2014;24(5):459-70. doi: 10.1080/09603123.2013.857393. Epub 2013 Nov 18.[PubMed]

7.

Gilbert-Diamond D , et al. "Rice consumption contributes to arsenic exposure in US women. - PubMed - NCBI". Proc Natl Acad Sci U S A. 2011 Dec 20;108(51):20656-60. doi: 10.1073/pnas.1109127108. Epub 2011 Dec 5. Research Support, N.I.H., Extramural; Research Support, U.S. Gov't, Non-P.H.S.[PubMed]

8.

Meharg AA , et al. "Inorganic arsenic levels in rice milk exceed EU and US drinking water standards. - PubMed - NCBI". J Environ Monit. 2008 Apr;10(4):428-31. doi: 10.1039/b800981c. Epub 2008 Mar 7.[PubMed]

9.

Sun GX , et al. "Survey of arsenic and its speciation in rice products such as breakfast cereals, rice crackers and Japanese rice condiments. - PubMed - NCBI". Environ Int. 2009 Apr;35(3):473-5. doi: 10.1016/j.envint.2008.07.020. Epub 2008 Sep 4.[PubMed]

10.

Tapio S and Grosche B. "Arsenic in the aetiology of cancer. - PubMed - NCBI". Mutat Res. 2006 Jun;612(3):215-46. Epub 2006 Mar 29. Review[PubMed]

11.

Balakumar P and Kaur J. "Arsenic exposure and cardiovascular disorders: an overview. - PubMed - NCBI". Cardiovasc Toxicol. 2009 Dec;9(4):169-76. doi: 10.1007/s12012-009-9050-6. Review[PubMed]

12.

Chen CJ , et al. "Arsenic and diabetes and hypertension in human populations: a review. - PubMed - NCBI". Toxicol Appl Pharmacol. 2007 Aug 1;222(3):298-304. Epub 2007 Jan 8. Review[PubMed]

13.

Meharg AA , et al. "Speciation and localization of arsenic in white and brown rice grains. - PubMed - NCBI". Environ Sci Technol. 2008 Feb 15;42(4):1051-7. Research Support, Non-U.S. Gov't; Research Support, U.S. Gov't, Non-P.H.S.[PubMed]

14.

"Consumption of White Rice and Brown Rice and Urinary Inorgan... : Epidemiology".[link]

15.

Sengupta MK , et al. "Arsenic burden of cooked rice: Traditional and modern methods. - PubMed - NCBI". Food Chem Toxicol. 2006 Nov;44(11):1823-9. Epub 2006 Jun 28.[PubMed]

16.

Raab A , et al. "Cooking rice in a high water to rice ratio reduces inorganic arsenic content. - PubMed - NCBI". J Environ Monit. 2009 Jan;11(1):41-4. doi: 10.1039/b816906c. Epub 2008 Nov 20. Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

17.

Sun GX , et al. "Inorganic arsenic in rice bran and its products are an order of magnitude higher than in bulk grain. - PubMed - NCBI". Environ Sci Technol. 2008 Oct 1;42(19):7542-6. Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

18.

Torres-Escribano S , et al. "Total and inorganic arsenic concentrations in rice sold in Spain, effect of cooking, and risk assessments. - PubMed - NCBI". Environ Sci Technol. 2008 May 15;42(10):3867-72. Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

19.

Potera C. "U.S. rice serves up arsenic. - PubMed - NCBI". Environ Health Perspect. 2007 Jun;115(6):A296. News[PubMed]

20.

Meharg AA and Rahman MM. "Arsenic contamination of Bangladesh paddy field soils: implications for rice contribution to arsenic consumption. - PubMed - NCBI". Environ Sci Technol. 2003 Jan 15;37(2):229-34.[PubMed]

21.

Seki T , et al. "Insoluble fiber is a major constituent responsible for lowering the post-prandial blood glucose concentration in the pre-germinated brown rice. - PubMed - NCBI". Biol Pharm Bull. 2005 Aug;28(8):1539-41.[PubMed]

22.

Pereira MA , et al. "Effect of whole grains on insulin sensitivity in overweight hyperinsulinemic adults. - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 2002 May;75(5):848-55. Clinical Trial; Randomized Controlled Trial; Research Support, U.S. Gov't, P.H.S.[PubMed]

23.

Hsu TF , et al. "Effects of pre-germinated brown rice on blood glucose and lipid levels in free-living patients with impaired fasting glucose or type 2 diabetes. - PubMed - NCBI". J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2008 Apr;54(2):163-8. Randomized Controlled Trial[PubMed]

24.

Aune D , et al. "Whole grain and refined grain consumption and the risk of type 2 diabetes: a systematic review and dose-response meta-analysis of cohort studies. - PubMed - NCBI". Eur J Epidemiol. 2013 Nov;28(11):845-58. doi: 10.1007/s10654-013-9852-5. Epub 2013 Oct 25. Meta-Analysis; Research Support, Non-U.S. Gov't; Review; Systematic Review[PubMed]

25.

van Dam RM , et al. "Dietary calcium and magnesium, major food sources, and risk of type 2 diabetes in U.S. black women. - PubMed - NCBI". Diabetes Care. 2006 Oct;29(10):2238-43. Research Support, N.I.H., Extramural; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

26.

Sun Q , et al. "White rice, brown rice, and risk of type 2 diabetes in US men and women. - PubMed - NCBI". Arch Intern Med. 2010 Jun 14;170(11):961-9. doi: 10.1001/archinternmed.2010.109. Comparative Study; Multicenter Study; Research Support, N.I.H., Extramural; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

27.

Mohan V , et al. "Effect of brown rice, white rice, and brown rice with legumes on blood glucose and insulin responses in overweight Asian Indians: a randomized cont... - PubMed - NCBI". Diabetes Technol Ther. 2014 May;16(5):317-25. doi: 10.1089/dia.2013.0259. Epub 2014 Jan 21. Randomized Controlled Trial; Research Support, N.I.H., Extramural; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

28.

Ito Y , et al. "Postprandial blood glucose and insulin responses to pre-germinated brown rice in healthy subjects. - PubMed - NCBI". J Med Invest. 2005 Aug;52(3-4):159-64. Comparative Study[PubMed]

29.

Imam MU , et al. "Increased risk of insulin resistance in rat offsprings exposed prenatally to white rice. - PubMed - NCBI". Mol Nutr Food Res. 2015 Jan;59(1):180-4. doi: 10.1002/mnfr.201400396. Epub 2014 Nov 14. Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

30.

Hu EA , et al. "White rice consumption and risk of type 2 diabetes: meta-analysis and systematic review. - PubMed - NCBI". BMJ. 2012 Mar 15;344:e1454. doi: 10.1136/bmj.e1454. Meta-Analysis; Research Support, N.I.H., Extramural; Review; Systematic Review[PubMed]

31.

Nanri A , et al. "Rice intake and type 2 diabetes in Japanese men and women: the Japan Public Health Center-based Prospective Study. - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 2010 Dec;92(6):1468-77. doi: 10.3945/ajcn.2010.29512. Epub 2010 Oct 27. Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

32.

Villegas R , et al. "Prospective study of dietary carbohydrates, glycemic index, glycemic load, and incidence of type 2 diabetes mellitus in middle-aged Chinese women. - PubMed - NCBI". Arch Intern Med. 2007 Nov 26;167(21):2310-6. Research Support, N.I.H., Extramural[PubMed]

33.

Harvard Health Publishing. "Glycemic index for 60+ foods - Harvard Health". The glycemic index is a value assigned to foods based on how slowly or how quickly those foods cause increases in blood glucose levels. Also known as blood…[link]

34.

Foster-Powell K , et al. "International table of glycemic index and glycemic load values: 2002. - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 2002 Jul;76(1):5-56.[PubMed]

35.

Adolphe JL , et al. "Health effects with consumption of the flax lignan secoisolariciresinol diglucoside. - PubMed - NCBI". Br J Nutr. 2010 Apr;103(7):929-38. doi: 10.1017/S0007114509992753. Epub 2009 Dec 15. Research Support, Non-U.S. Gov't; Review[PubMed]

36.

Kazemzadeh M , et al. "Effect of Brown Rice Consumption on Inflammatory Marker and Cardiovascular Risk Factors among Overweight and Obese Non-menopausal Female Adults. - PubMed - NCBI". Int J Prev Med. 2014 Apr;5(4):478-88.[PubMed]

37.

"Attention Required! | Cloudflare".[BMJ]

38.

Mellen PB , et al. "Whole grain intake and cardiovascular disease: a meta-analysis. - PubMed - NCBI". Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2008 May;18(4):283-90. Epub 2007 Apr 20. Research Support, N.I.H., Extramural[PubMed]

39.

Shimabukuro M , et al. "Effects of the brown rice diet on visceral obesity and endothelial function: the BRAVO study. - PubMed - NCBI". Br J Nutr. 2014 Jan 28;111(2):310-20. doi: 10.1017/S0007114513002432. Epub 2013 Aug 12. Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

40.

Hollænder PL , et al. "Whole-grain and blood lipid changes in apparently healthy adults: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled studies. - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 2015 Sep;102(3):556-72. doi: 10.3945/ajcn.115.109165. Epub 2015 Aug 12. Meta-Analysis; Research Support, Non-U.S. Gov't; Review; Systematic Review[PubMed]

41.

Kim JY , et al. "Meal replacement with mixed rice is more effective than white rice in weight control, while improving antioxidant enzyme activity in obese women. - PubMed - NCBI". Nutr Res. 2008 Feb;28(2):66-71. doi: 10.1016/j.nutres.2007.12.006. Randomized Controlled Trial; Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

42.

Min B , et al. "Phytochemicals and antioxidant capacities in rice brans of different color. - PubMed - NCBI". J Food Sci. 2011 Jan-Feb;76(1):C117-26. doi: 10.1111/j.1750-3841.2010.01929.x. Epub 2010 Dec 1.[PubMed]

43.

Van Hung P. "Phenolic Compounds of Cereals and Their Antioxidant Capacity. - PubMed - NCBI". Crit Rev Food Sci Nutr. 2016;56(1):25-35. doi: 10.1080/10408398.2012.708909. Review[PubMed]

44.

Imam MU , et al. "Effects of white rice, brown rice and germinated brown rice on antioxidant status of type 2 diabetic rats. - PubMed - NCBI". Int J Mol Sci. 2012 Oct 10;13(10):12952-69. doi: 10.3390/ijms131012952. Research Support, Non-U.S. Gov't[PubMed]

45.

"Whole grain consumption trends and associations with body weight measures in the United States: results from the cross sectional National Health and Nutrition Examination Survey 2001–2". Background

The purpose of this study was (1) to describe intakes of total grain and whole grain in the United States over the past 12 years and major dietary sources, and (2) to determine the relationship between whole grain intake and adiposity measures for children and adults.

Methods

Cross-sectional dietary data from the continuous National Health and Nutrition Examination Survey 2001–12 (6 2-year cycles) for children 6–18 years (n = 15,280) and adults 19+ years (n = 29,683) were linked to the My Pyramid and Food Patterns Equivalents Databases to assess daily intake of total grain and whole grain. These populations were classified into groups based on average whole grain intake: 0 ounce equivalents (oz eq)/day, > 0 and <1 oz eq/day, and ≥1 oz eq/day. Within these classifications, body mass index, waist circumference, and percent overweight/obese were identified. Regression and logistic regression analyses were used to assess associations between these dependent variables and whole grain intake.

Results

Adults consumed a mean 0.72 whole grain oz eq/day in 2001–02 and 0.97 oz eq/day in 2011–12 and children consumed a mean 0.56 whole grain oz eq/day in 2001–02 and 0.74 oz eq/day in 2011–12. While over 70 % of children and 60 % of adults met daily intake recommendations for total grain, less than 1.0 and 8.0 % percent of children and adults, respectively, met whole grain recommendations in 2011–12. Adults and children who consumed whole grain had significantly better intakes of nutrients and dietary fiber compared to non-consumers. From 2001 to 2012, grain mixed dishes and yeast breads were the leading sources of total grain, while yeast breads and ready to eat cereals were the leading sources of whole grain for both children and adults. Multiple regression analysis showed a significant, inverse relationship between body mass index and waist circumference with respect to whole grain intake after adjustment for covariates in both children and adults (p < 0.05). Similarly, logistic regression analysis showed a significant inverse relationship between percent overweight/obese and whole grain intake (p < 0.05).

Conclusions

Although most children and adults meet daily intake goals for grain foods overall, whole grain as a portion of total grain intake continues to be consumed at levels well below recommendations. The data from the current study suggest that greater whole grain consumption is associated with better intakes of nutrients and healthier body weight in children and adults. Continued efforts to promote increased intake of whole grain foods are warranted.

[link]

46.

Liu S , et al. "Relation between changes in intakes of dietary fiber and grain products and changes in weight and development of obesity among middle-aged women. - PubMed - NCBI". Am J Clin Nutr. 2003 Nov;78(5):920-7. Research Support, Non-U.S. Gov't; Research Support, U.S. Gov't, Non-P.H.S.; Research Support, U.S. Gov't, P.H.S.[PubMed]

وفا کرم‌زادگان ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰
دیدگاه کاربران